Naslovnica » KORISNO » Spavate li goli? Evo zašto bi trebalo da počnete!

Spavate li goli? Evo zašto bi trebalo da počnete!

Spavate li goli? Evo zašto bi trebalo da počnete!

Odbacite svoje stare spavaćice i pidžame i poslušajte savete naučnika koji kažu da je mnogo bolje spavati go.

NACKT

Ne samo da je mnogo lakše prepustiti se strastima u krevetu ako vam odeća ne stoji na putu, već je to dobro i za vaše zdravlje. Evo i zašto.

1. Poboljšavate kvalitet sna

Zahvaljujući precima i sporoj evoluciji, ljudskom telu je neophodno da se ohladi za udoban san. Ako nosite odeću, održavate toplotu tela, što je dobro za dan, ali ne i tokom noći. Lakše se hladite kada odbacite pidžamu, što pomaže telu da se kvalitetnije i bolje naspava. Ako vas nešto noću sputava i greje, može se desiti da se budite tokom spavanja jer mozak sam shvata da nešto nije kako treba i alarmira telo da ustanete i proverite šta se dešava. To će vam doneti neprospavane noći i buđenje u znoju, a to svakako ne želite.

2. Muškarci su mnogo zdraviji ako nisu sputani tokom noći

Doktor Brian Steixer kaže da nošenje veša tokom noći pomaže da se rašire bakterije zbog toplote i da se koža lakše inficira i iritira ako nosite bokserice tokom spavanja. Zato je za lakše disanje ‘tamo dole’ muškarcima mnogo bolje da spavaju ‘ko od majke rođeni’. Takođe, tokom noći spavanje bez odeće održava temperaturu testisa na 35 stepeni, što je savršena temperatura za zdravu spermu. Tako da ovo ima i prednosti kada je reprodukcija u pitanju.

3. Bićete mršaviji

Kako telo ostaje hladnije tokom noći ako niste u spavaćici, to doprinosi ne samo kvalitetnijem snu, već vi na ovaj način takođe poboljašavate proizvodnju ljudskog hormona rasta, onosno HGH-a. Ovaj hormon je veoma važan za pravilni metabolizam, a jači metabolizam sprečava gomilanje kilograma.

4. Odlično je za vaš seksualni život

Oksitocin je hormon koji luči hipotalamus i skladišti se u hipofizi, i verovatno je najbolji molekul na svetu. Smanjuje stres, igra veoma važnu ulogu kod intimnosti, vezivanja za nekog i seksualnosti. Kada u krevetu nekog dodirnete svojom golom kožom, oksitocin se odmah luči, čineći da se osetite blisko sa partnerom. Ovaj hormon takođe inicira želju za seksom, što je veoma korisno s obzirom da ležite goli sa nekim u krevetu.

5. Vaša koža se čisti

Spavanje bez odeće vas, takođe, čini i mlađim. Hladnije telo tokom noći doprinosi da bolje deluju hormoni protiv starenja i hranljivi hormoni poput HGA i DHEA. Ako vam je prevruće tokom noći, lako ćete poremetiti san, što smanjuje proizvodnju ovih značajnih hormona, te ćete teže duže ostati mlađi i lepi. Takođe, spavanje bez pidžame omogućava da koža diše, a time se čiste akne ili upale na telu.

Zato razmislite još jednom pre nego što uveče obučete spavaćicu ili bokserice. Jer gde drugde možete biti slobodni i goli nekoliko sati bez da ikome smetate, a da pritom podmlađujete kožu i mršavite!

x

Check Also

Slika sa svadbe

Najbolje godine za ulazak u brak…

Najbolje godine za ulazak u brak… Danas se brakovi sve češće završavaju razvodom, ali ovo ...

error: