Naslovnica » LIFESTYLE » Kvalitet ili brend: Zašto je šminka toliko SKUPA?

Kvalitet ili brend: Zašto je šminka toliko SKUPA?

Kvalitet ili brend: Zašto je šminka toliko SKUPA?

Odavno su se dame širom sveta opredelile da svoj život i platu troše na skupe kozmetičke proizvode.

MAKEUP

Naravno, volimo i kada prođemo jeftinije, ali budimo realni: ništa ne može sa se uporedi sa novim, sjajnim Chanelovim karminom ili YSL paletom senki. Upravo zato smo i svesno u sebi došle do nekog izgovora zašto toliko novca trošimo na skupocenu šminku – sastojci su bolji, očigledno. Duže traje kada se nanese, takođe.

Laži. Sve to su neistine. Randy Schueller, hemijski kozmetičar i suosivač sajta The Beauty Brains, kaže da “na materijal ode oko 15 procenata cene šminke”. Ono što zaista plaćamo su marketing, pakovanje i prestižni brend. Kada se radi o kozmetičkim proizvodima, cena i kvalitet nisu često povezani, priznaje Schueller. Nemojte biti previše iznenađeni ovim.

Pomislićete da smo se sada opametili i prihvatili činjenicu da su jeftini proizvodi podjednako dobri kao i kreme od 5000 dinara, ali nismo. I čini se da nije ni niko na svetu, jer potrošači širom planete i dalje kupuju preskupe, poznate i prestižne brendove, i to ne zato što šminka sve više i više poskupljije. Jedostavno, sve više ljudi ima novca i troši ga na preskupe karmine i losione.

Zaključak je da kada su kozmetički proizvodi u pitanju, cena zaista nije povezana sa kvalitetom. Naravno da to već znamo, ali je poricanje moćna stvar. Toliko moćna, da nas samo razmišljanje o luksuznoj šminki tera da što pre odemo do najbliže parfimerije. Koliko god želeli da kupimo neki manje poznati brend i prođemo jeftinije po ceni, ali isto po kvalitetu, čini nam se da on nikada neće imati taj sjaj i da će nam odraz biti manje lep kada se pogledamo u ogledalo.

x

Check Also

Slika sa svadbe

Najbolje godine za ulazak u brak…

Najbolje godine za ulazak u brak… Danas se brakovi sve češće završavaju razvodom, ali ovo ...

error: